Ingresso su zona Living - Casa Alessandro
Zona Living - Casa Alessandro
Zona Living - Casa Alessandro
Cucina - Casa Alessandro
Cucina - Casa Alessandro
Zona Living - Casa Alessandro
Zona Living - Casa Alessandro
Camera da letto - Casa Alessandro
Letto - Casa Alessandro
Bagno - Casa Alessandro
Bagno - Casa Alessandro
Bagno - Casa Alessandro
Bagno - Casa Alessandro
Dettaglio - Casa Alessandro
Dettaglio - Casa Alessandro
Dettaglio - Casa Alessandro
Ingresso su zona Living - Casa Alessandro
Zona Living - Casa Alessandro
Zona Living - Casa Alessandro
Cucina - Casa Alessandro
Cucina - Casa Alessandro
Zona Living - Casa Alessandro
Zona Living - Casa Alessandro
Camera da letto - Casa Alessandro
Letto - Casa Alessandro
Bagno - Casa Alessandro
Bagno - Casa Alessandro
Bagno - Casa Alessandro
Bagno - Casa Alessandro
Dettaglio - Casa Alessandro
Dettaglio - Casa Alessandro
Dettaglio - Casa Alessandro
Renovation - lighting - design furniture

Alessandro House

  • ANNO : 2019
  • LOCALITÀ : Ostuni (BR)
  • CATEGORIA : Renovations
  • PROGETTO DI : arch. ing. Dario Flore and arch. Claudia Turco

For the house of Alessandro the request for a total change of image.

Larger and more welcoming spaces for a radical restyling of the rooms and the configuration of an open space of about 60 square meters in which the large spaces of the living area interface.

The minimal style kitchen has been designed in detail maximizing functionality.

Extra spaces for the pantry, TV, and small appliances are created and hidden inside a piece of furniture with a bold color that fades with an elegant series of wooden slats.

The same wood, essence of canaletto walnut, is the protagonist of the living area, furnishing the long entrance wall which offers ample space as a built-in wardrobe.

A dividing wall made of wood and steel profiles marks the separation between the industrial chic living room and the dining area, while allowing the light to pervade and capturing the depth of the environment.

The interrelationship between the living room and the dining room is emphasized by the swivel furniture, which, on the one hand, allows you to watch TV on the one hand, and on the other hand becomes a frame for a painting.

The bathroom has been transformed into a contemporary salle de bain, with a whirlpool bath and sensory shower.

All furnishings and lighting have been carefully studied and designed to measure.

COME SIAMO INTERVENUTI:

- Progettazione architettonica
- Impianti tecnologici
- Interior design
- Light design
- Arredi su disegno
- Direzione lavori
- Coordinamento della sicurezza

ANNO

2019

LOCALITÀ

Ostuni (BR)

CATEGORIA

Renovations

PROGETTO DI

arch. ing. Dario Flore and arch. Claudia Turco

SHARE PROJECT