Casa Natalie - Esterno Trullo
Casa Natalie - Esterno Trullo
Casa Natalie - Esterno Trullo
Casa Natalie - Piscina
Casa Natalie - Piscina
Casa Natalie
Casa Natalie
Casa Natalie
Casa Natalie - Cucina
Casa Natalie - Cucina
Casa Natalie - Camera
Casa Natalie - Camera
Casa Natalie - Bagno n.2
Casa Natalie - Bagno n.3
Casa Natalie - Bagno
Casa Natalie - Bagno
Casa Natalie - Bagno
Casa Natalie - Esterno Trullo
Casa Natalie - Esterno Trullo
Casa Natalie - Esterno Trullo
Casa Natalie - Piscina
Casa Natalie - Piscina
Casa Natalie
Casa Natalie
Casa Natalie
Casa Natalie - Cucina
Casa Natalie - Cucina
Casa Natalie - Camera
Casa Natalie - Camera
Casa Natalie - Bagno n.2
Casa Natalie - Bagno n.3
Casa Natalie - Bagno
Casa Natalie - Bagno
Casa Natalie - Bagno
Integrated project - lighting - green project

Natalie House

  • ANNO : 2014 - 2016
  • LOCALITÀ : Ostuni (BR)
  • CATEGORIA : Renovations
  • PROGETTO DI : arch. ing. Dario Flore

The first meeting with Natalie took place directly on the spot, a country house in the territory of Ostuni.

She, an English woman who immediately leaves her personality transparent, was accompanied by her father and partner to evaluate the purchase of the property.

It was a building built in expansion and a typical trullo of the Apulian territory. The initial impact had not been positive, the house was particularly stable over time. At the time, the only valuable note was the existence of the trullo itself.

But their views were far-sighted. Overcoming the first impression, they asked for a complete redefinition of the building that would restore a better distribution of the rooms, enhancing the outdoor spaces with the creation of the garden and swimming pool.

The renovation project therefore reestablished a functional relationship between the internal environments, initially poorly connected to each other and defined a relationship of continuity with the external spaces, which was completely absent.

In renovating the house, we have chosen to follow an elegant and refined style, with a timeless classic and romantic note.

The challenge was to best solve the integration of furnishings and finishes with an important personality with the environments characterized by typical architectural elements of the place.

It was skillfully built on two levels, where references to the Apulian culture are easily readable in local materials and integrated construction techniques.

In the basement, an evocative limestone wall was created that widens the vision of the corridor.

Large windows overlook the veranda facing South, which in turn is directly related to the swimming pool. The silvery green background of the majestic olive trees envelops Natalie House in an enchanting atmosphere of peace and tranquility.

Natalie House encompasses various settings and finishing arrangements. In the living area there is a clear reference to the local tradition.

The typical pavement with ancient stone chianche links the trullo with the new expanded spaces. The white lime-based plaster covers all rooms, including the barrel vaults. The white of the walls creates a strong contrast with the colorful furnishings and decorated materials, giving the desired emphasis. The kitchen in particular, made by local craftsmen in an intense blue color, fully reflects the remarkable personality of the property.

Bedrooms and bathrooms are the most decorated rooms, and once again the strong but romantic style of the property.

It spread according to the use of hand-decorated handcrafted ceramic, taking care to select each individual color.

The bathrooms have different characters. The first one is entirely covered in Carrara marble and is an emblem of elegance. The dark color of the marble highlights the white ceramic and FIR Canterbury taps with antique gold finish. The second one offers a classic chessboard and a white marmorino. The last bathroom is covered with a patchwork pushed by Francesco De Maio’s majolica.

To complete the work, the introduction of antiques and elegant velvet seats.


 

ANNO

2014 - 2016

LOCALITÀ

Ostuni (BR)

CATEGORIA

Renovations

PROGETTO DI

arch. ing. Dario Flore

SHARE PROJECT