Piscina - Casa Nathan
Esterno Trullo Casa Nathan
Trullo - Casa Nathan
Vista su piscina Casa Nathan
Piscina Casa Nathan
Cucina - Casa Nathan
Cucina - Casa Nathan
Zona Living - Casa Nathan
Camera da letto - Casa Nathan
Camera da letto - Casa Nathan
Piscina - Casa Nathan
Esterno Trullo Casa Nathan
Trullo - Casa Nathan
Vista su piscina Casa Nathan
Piscina Casa Nathan
Cucina - Casa Nathan
Cucina - Casa Nathan
Zona Living - Casa Nathan
Camera da letto - Casa Nathan
Camera da letto - Casa Nathan
Integrated project - lighting - garden project

Nathan House

  • ANNO : 2017 - 2018
  • LOCALITÀ : Ostuni (BR)
  • CATEGORIA : Renovations
  • PROGETTO DI : arch. ing. Dario Flore

The intervention concerning the Nathan house is part of a verdant landscape characterized by the presence of tall pine trees, which offer cooling and shading for the building.

Overlooking the pine forest, the wide viewof the valley opens with the color of the olive trees.

The project had the aim of respecting and recovering the traces of the historical memory of the trullo by eliminating the additions made in more recent times, not in keeping with the style of the original building.

In line with the desire to preserve the trullo, the expansion has been carried out, with simple shapes and in a second position compared to the historic building.

Through the large windows of the extension, we wanted to maintain a strong direct link with the outside in order to appreciate the view of the valley and the swimming pool overlooking also from the inside.

The protagonist of the context is the pine forest, which repairs the house and separates it from the urbanized context.

Inside the house, beautiful zellige floors were chosen in the bedrooms and bathrooms, a shaker style for the kitchen designed and handmade.

The whole house has been furnished with a carefully selected mix of antiques and contemporary pieces that give the property a refined and elegant style.

ANNO

2017 - 2018

LOCALITÀ

Ostuni (BR)

CATEGORIA

Renovations

PROGETTO DI

arch. ing. Dario Flore

SHARE PROJECT