Libreria - Casa Rossella e Raffaele
Interno scala - Casa Rossella e Raffaele
Studio - Casa Rossella e Raffaele
Dettaglio bagno - Casa Rossella e Raffaele
Dettaglio bagno - Casa Rossella e Raffaele
Dettaglio bagno - Casa Rossella e Raffaele
Dettaglio bagno - Casa Rossella e Raffaele
Dettaglio bagno - Casa Rossella e Raffaele
Bagno - Casa Rossella e Raffaele
Bagno - Casa Rossella e Raffaele
Camera da letto - Casa Rossella e Raffaele
Libreria - Casa Rossella e Raffaele
Interno scala - Casa Rossella e Raffaele
Studio - Casa Rossella e Raffaele
Dettaglio bagno - Casa Rossella e Raffaele
Dettaglio bagno - Casa Rossella e Raffaele
Dettaglio bagno - Casa Rossella e Raffaele
Dettaglio bagno - Casa Rossella e Raffaele
Dettaglio bagno - Casa Rossella e Raffaele
Bagno - Casa Rossella e Raffaele
Bagno - Casa Rossella e Raffaele
Camera da letto - Casa Rossella e Raffaele
Restyling - lighting

Rossella and Raffaele House

  • ANNO : 2017 - 2019
  • LOCALITÀ : Ostuni (BR)
  • CATEGORIA : Renovations
  • PROGETTO DI : arch. ing. Dario Flore

Casa Rossella e Raffaele is a prestigious home located in a central area of the city.
The renovation project sought to reestablish a logical relationship between the rooms by creating a better connection of the spaces in the living area, the revaluation of the small level terrace then gave an immediate outlet to the outside.
Each room in the house has been characterized by a predominant color of the walls, the relationship with the oak parquet flooring is always broken by the white lacquering of the fixtures, doors and baseboards.
In the bathrooms, it was decided to characterize the surfaces with full-height coverings.
Large slabs in the main bathroom, dark in color but reflective, which integrate the full-height mirror.

The parquet wood also relentlessly enters the bathroom and gives character and makes the whole environment comfortable.
The second bathroom, on the other hand, acts as a back for the double bed in the main bedroom.
In this case, the micro-mortar is olive green and completes a small but bright space in its entirety.
In both bathrooms the furniture is well inserted, white porcelain with soft but well-defined lines for the sanitary fixtures goes well with the decisive and elegant taps made contemporary with the use of the polished chrome steel finish.

The rooms are all air conditioned and ventilated through the use of controlled mechanical ventilation.

To complete the work, the introduction of antiques, beautiful armchairs at the entrance, a writing desk and a trunk in the study combine well with the rest of the home.

The removal of the terrace superfetations to level allowed the revaluation of the terrace for the exclusive use of the living area.

COME SIAMO INTERVENUTI:
ANNO

2017 - 2019

LOCALITÀ

Ostuni (BR)

CATEGORIA

Renovations

PROGETTO DI

arch. ing. Dario Flore

SHARE PROJECT